Om Allwinds

Om oss

Allwinds Ab ägs av de åländska vindkraftbolagen Ålands Vindenergi andelslag, Ålands Vindkraft Ab och Leovind Ab, och har en samlad erfarenhet och kompetens på över 15 år.

Förutom att Allwinds driver och utför service på ägarbolagens 18 vindkraftverk, säljer vi även den kunskap som finns till vindkraft- och projektägare på och utanför Åland. Vår vision är att vara den självklara samarbetspartnern vid vindkraftprojektering i Finland, Åland och Sverige. Allwinds säljer även el till åländska kunder och har i dagsläget ca 10 % av den åländska marknaden, huvudsakligen företag, men även hushåll.

Den moderna vindkraften på Åland har sina rötter i början på 90-talet då Ålands Landskapsstyrelse gav Ålands TeknologiCentrum uppdraget att undersöka möjligheterna till att uppföra ett modernt vindkraftverk på Åland vilket ledde till att vindkraftverket ”Vinghals”, restes och togs i drift i januari 1992. Samtidigt jobbade Harry Lindqvist med ett eget projekt på sin sommarö. För att komma vidare med sina tankar gick han till Ålands TeknologiCentrum och fick där hjälp att starta Ålands Vindenergi Andelslag och det första privatägda vindkraftsbolaget var fött i februari 1994.

KONTAKT

Allwinds AB
Vikingagränd 2
AX-22100 Mariehamn Åland
Finland
postmaster@allwinds.ax
Tel: +358 (0)18 526 300

ÄGARBOLAGEN

Leovind
Ålands Vindkraft
Ålands Vindenergi