Om Allwinds
Ett av våra tekniker team på väg till verken på Båtskär.

Om oss

Allwinds Ab startade år 2011 och ägs av de åländska vindkraftbolagen Ålands Vindenergi andelslag och Leovind Ab.  Vi har en samlad erfarenhet och kompetens på över 20 år.

Allwinds utför service och underhåll på samtliga av Ålands 18 vindkraftverk. Vi utför även service på ett antal vindkraftverk på fastlandet. Hos oss arbetar idag 6 tekniker i 3 team som med jämna mellanrum utför underhållsarbeten samt att de vid haverier och stopp åker ut till verken för att felsöka och åtgärda felen snarast möjligast. Tekniker teamen har både utbildning inom vindkraft samt lång erfarenhet i branschen. Service teamens mål är att minimera stilleståndstiden.

Allwinds säljer elen från ägarbolagens vindkraftverk till åländska elkunder och har i dagsläget ca 10% av den åländska marknaden, huvudsakligen företag, men även hushåll. Idag förbrukas endast 1/4 av produktionen på årsbasis, resten exporteras.
Vårt mål är att all den el som produceras ska användas av de åländska företagen och hushållen.

Allwinds erbjuder även projektering av vindkraftverk till vindkraft- och projektägare på och utanför Åland. Våra projekt genom åren har gett oss erfarenhet och kunskap som vi gärna delar med oss.
Vår vision är att vara den självklara samarbetspartnern vid vindkraftprojektering på Åland, i Finland och Sverige.

KONTAKT

Allwinds AB
Vikingagränd 2
AX-22100 Mariehamn Åland
Finland
postmaster@allwinds.ax
Tel: +358 (0)18 526 300

ÄGARBOLAGEN

Leovind
Ålands Vindenergi Andelslag